
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در همایش تشکلهای دانشگاه آزاد اسلامی؛
شفیعی: تشکلهای دانشجویی در پازل جریانات تندرو بازی نکنند
4 دی 1394 ساعت 23:12
سازمان اسلامی دانشجویان ایران(سادا) یکی از اتحادیههای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است که در حال حاضر بیش از 27 تشکل از سراسر کشور، عضو آن هستند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه گفت: «جوانان به اقتضاء شرایط سنی خود، اهداف خوبی برای گروههای افراطی هستند تا به سمت شعارهای تند و هیجانی آنها جلب شوند. اما تشکلهای دانشجویی باید با نگاه علمی خود این دسیسهها را خنثی کنند. باید دقت کنیم که در نقد شرایط کشور، در پازل طراحی شده توسط جریانات تندرو بازی نکنیم».
مهندس مسعود شفیعی که پنجشنبه سوم دیماه 1394، در آیین افتتاح دومین همایش سراسری سازمان اسلامی دانشجویان ایران (سادا) سخن میگفت٬ تاکید کرد: «اگر میخواهیم بهعنوان جنبش دانشجویی جدی گرفته شویم باید ابتدا ویژگیهای اصیل این جنبش را بشناسیم و به این خصلتهای راستین پایبند باشیم».
شفیعی که خود از اعضای هیئت مؤسس سازمان اسلامی دانشجویان ایران(سادا) بوده است اظهار داشت: «سال 1380 به اتفاق جمعی از دوستان دانشجو از تشکلهای دانشجویی مختلف دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان اسلامی دانشجویان ایران را تأسیس کردیم و اکنون خوشحالم که بعد از 14 سال در جمع اعضای این اتحادیه دانشجویی هستم».
وی که اکنون ریاست سازمان جوانان و دانشجویان حزب اعتدال و توسعه را بر عهده دارد افزود: «مایه مسرت است که پس از ۱۴ سال٬ سادا را همچنان زنده و پابرجا می بینم. حال زمان آن فرارسیده که ببینیم این اتحادیه در طول مدت حیات خود چقدر در حصول اهدافی که برای آن تعیین شده بود، موفق بودهاست».
شفیعی گفت: «روشنگری، نقادی و آرمانخواهی سه کارکرد مهم جنبش دانشجویی است، اما تشکلها و اتحادیههای دانشجویی در طول یک دهه گذشته تا چه حد توانستهاند به کارکردهای مورد انتظار عینیت ببخشند؟ آنگونه که من از اظهارات فعالان دانشجویی و گزارشهایی که دریافت کردهام، متوجه شدهام ناکامیهای زیادی وجود داشتهاست و حتی در دورهای شاهد تعطیلی فعالیتهای دانشجویی در دانشگاهها بودهایم».
این فعال اسبق دانشجویی ادامه داد: «ممکن است گفته شود که شرایط خاص کشور و دانشگاهها خصوصاً در دوران دولت قبل، عامل رکود و انحراف در فعالیتهای دانشجویی بودهاست. اگرچه نباید شرایط عمومی کشور و دانشگاه را نادیده گرفت، اما تصور میکنم دلیل اصلی را باید در خودمان جستجو کنیم».
وی اظهار داشت: «اگر فکر کنیم منظور از نقادی، روشنگری و آرمانخواهی آن است که همیشه دیگران؛ اعم از مسؤولان کشور، مدیران دانشگاه و جریانات سیاسی و اجتماعی را باید هدف نقادی قرار دهیم و درباره عملکرد آنها روشنگری کنیم و آرمانخواه باشیم، قطعا به بیراهه رفتهایم. جامعه وقتی برای ما کارکردهای سهگانهای که برشماری کردم را قائل است که هویت جنبش دانشجویی را در ما متبلور ببیند؛ به این معنا که حقیقتاً ما را برآمده از متن دانشجویان ببیند، در نقش وجدان بیدار جامعه، پاک باشیم و اسیر زد و بندها و معاملههای سیاسی نشویم. این همان نکتهای است که مقام معظم رهبری در طول سالها و در دیدار با دانشجویان بارها بر آن اشاره داشتهاند».
شفیعی افزود: «اگر خود را در امتداد هویت جنبش دانشجویی ایران که در سالهای پیش از انقلاب اسلامی ریشه دارد میبینیم، باید بدانیم که بسیاری از فعالان آن دوره، جزو بهترینهای علمی و اخلاقی در محیط دانشگاهی خود بودهاند و همین، عامل مهمی در جذب سایر دانشجویان به سمت تشکلهای دانشجویی و اثرگذاری قابل توجه آنها در تحولات سیاسی اجتماعی جامعه بود».
رئیس اسبق دفتر سیاسی سازمان اسلامی دانشجویان ایران گفت: «اینکه بسیاری از فعالان دانشجویی آن دوره بعد از فارغالتحصیلی هم توانستند همچنان در عرصههای سیاسی و مدیریتی ایفای نقش کنند، بهخاطر بنیه قوی علمی و تحصیلی آنها بود. به این معنا که یک فعال سیاسی و تشکیلاتی دانشجویی باید اول یک دانشجوی نمونه باشد تا بتواند در قامت یک عضو اثرگذار در جنبش دانشجویی ظاهر شود».
رئیس سازمان جوانان و دانشجویان حزب اعتدال و توسعه، ادامه داد: «در گذشته سالمترین، مفیدترین و با سوادترین افراد در این تشکلها وارد میشدند. باید قبول کنیم که فعالیتهای دانشجویی از دوران اوج خود فاصله دارد و البته این را هم بدانیم که قرار نیست با اوج گرفتن فعالیت دانشجویی هر روز در دانشگاهها شاهد متینگ سیاسی و زنده باد-مرده باد باشیم. اینکه بتوانیم کمک کنیم دانشجویان درک صحیح و علمیای از تحولات جامعه خود کسب کنند و راه خود را بهعنوان یک جوان، در مسیر توسعه کشور پیدا کنند، رسالت مهم امروز ما خواهد بود».
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه اضافه کرد: «باید بین کار سیاسی و حزبی و فعالیت دانشجویی تفکیک قائل شویم. هر وقت که تشکلهای دانشجویی بهعنوان ابزار جریانهای سیاسی بیرون دانشگاه عمل کردهاند، ضرر کردهایم و باید مراقب باشیم که فعالیت سیاسی دانشجویان با فعالیتهای حزبی-که آنهم از ضرورتهای جامعه ما است- متفاوت است».
شفیعی گفت: «اگر میخواهیم جامعه همچنان ما را در قامت جنبش دانشجویی جدی بگیرد، باید نقادی را از خود شروع کنیم. به درک درستی از وضعیت فعلیمان برسیم و باورمندی جامعه نسبت به مرجعیتمان در حوزههای مختلف اجتماعی و سیاسی را بهعنوان یک آرمان، بهجد دنبال کنیم و این محقق نخواهد شد مگر آنکه شهامت و شجاعت روبهرو شدن با حقیقت و وضعیت فعلیمان را داشته باشیم».
وی پایبندی به سازوکارهای دموکراتیک در شکلگیری و ادامه حیات تشکلهای دانشجویی، اخلاقمداری، پرهیز از اقدامات فرساینده علیه یکدیگر و بازنکردن پای عناصر غیر دانشجو به امور درون تشکیلاتی، احترام به مسؤولان دانشگاه و در عین حال هضم نشدن در ساختارهای اداری، صرف وقت جدی برای مطالعه و کسب آگاهی از مسائل مختلف و از همه مهمتر توجه به رسالت اصلی دانشجو یعنی دانشاندوزی را از مهمترین ویِژگیهای یک فعال دانشجویی برشمرد و اظهار داشت: «باید دائما از خودمان بپرسیم که چقدر میتوانیم بهعنوان یک الگو برای سایر دانشجویان شناخته شویم».
شفیعی تصریح کرد: «جنبش دانشجویی برای اینکه تعطیل نشود و همچنین دست نشانده یک جریان خاص نگردد باید دائماً خود را نقد کند و کارکردهای اصلی سهگانه خود را جدی بگیرد. نباید مانند مقطعی در چند سال قبل، شاهد این باشیم که تشکلهای دانشجویی محملی برای فرصتطلبان باشند و یا آنقدر فضا مسموم و آلوده باشد که حتی افراد پاک و سالمی هم که وارد میشوند، به سرعت منحرف شوند».
قائم مقام سازمان نقشهبرداری کشور همچنین با اشاره به شرایط داخلی در حوزههای اقتصادی گفت: «باید دقت کنیم که در تحلیل وضعیت موجود کشور، در پازل طراحی شده توسط رسانههای تندرو و خاص بازی نکنیم. وجود مشکل در حوزههای مختلف اقتصادی چیز جدیدی نیست. اما هر تحلیلگر منصفی اذعان دارد که اقدامات دولت در مسیر کاهش مشکلات بهجا مانده از قبل و جلوگیری از ایجاد مشکلات حاد و جدید بودهاست. بسیاری از مشکلاتی که توسط صدا و سیما و برخی مطبوعات و سایتها بزرگنمایی میشود را باید در متن تصمیمات و اقدامات 10 سال اخیر بررسی کرد و اگر بررسی دقیقی صورت گیرد، مشخص خواهد شد که ریشه این مشکلات در لا ابالی گریها و اقدامات بیضابطه دولت قبل و بی توجهی به اسناد بالادستی در گذشته بودهاست. باید دانست که هیچ دولتی نمیتواند در مدتی کوتاه همه این مسائل را یکجا حل کند».
شفیعی خاطر نشان کرد: «تشکلهای دانشجویی میتوانند و باید وضعیت کشور را از ابعاد مختلف مورد نقد و تحلیل قرار دهند؛ لیکن این بررسیها باید بهدور از هیجانات و متناسب با فضای علمی و آکادمیک دانشگاهها صورت گیرد و منجر به ارائه راهکارهای اجرایی برای رفع موانع و مشکلات موجود شود».
کد مطلب: 54
آدرس مطلب: https://www.etedaltosee.ir/fa/doc/news/54/شفیعی-تشکل-های-دانشجویی-پازل-جریانات-تندرو-بازی-نکنند
حزب اعتدال و توسعه
https://www.etedaltosee.ir